Gunbertus

Jag som står bakom Gunbertus katteri heter Ulla Johansson och jag fick mitt stamnamn inregistrerat 2003. Jag är gift med Tommy och vi har fyra barn tillsammans o har berikats med 3 barnbarn än så länge 🙂

Uppfödningen började med MaineCoon katter men jag upptäckte snart att Ragdoll och dess temperament passade mig bättre så då fick det bli den rasen.

Jag är totalt hängiven Ragdoll och är en riktig ”stamtavlenörd” som man säger 🙂 Jag älskar att lusläsa stamtavlor och känner till de flesta linjer och tack vara detta så har jag ganska bra koll på hur vissa linjer matchar varandra…

Jag tycker också det är otroligt viktigt att hålla sig a-jour och vara delaktig på seminarier och att vara på utställningar så man vet att man är på rätt spår i sin avel. Jag är medlem i Calmare Kattklubb, Scandinavian Ragdoll Club .

Katteriet är besiktigat och godkänt av Länsstyrelsen i enlighet med §16 Djurskyddslagen. Jag är diplomerad o även certifierad uppfödare av SVERAK.

Ragdoll är och ska vara en stor ras med rejäl benstomme och det är superviktigt för mig att hålla fast vid.  Temperament är också lika viktigt att fokusera på.

Det är viktigt för kattungarna att uppfostras i en social miljö där det helst finns både barn och djur – nu är mina barn stora men en hund har vi i alla fall, min älskade Tutta som kommer från Renuars uppfödning i Lettland.

Mina katter har exporterats till Australien, Asien, Frankrike, Tjeckien,Italien, Spanien, Schweiz, Norge, Danmark och Finland – jag kan ha glömt nåt 🙂

Jag har haft stora framgångar utställningsmässigt och har fött upp både Scandinavian Winner, National Winner och Junior Winners.